Tudjátok - a Makadámdió!
Ez a sütemény Asztráliából származik. Már a helyi emberek is értékelték a dió
fehérjét és zsírtartamát. Később a "diók királynője" már világszerte elterjedt, minden
kontinensen

Hozzávalók 3 adaghoz:
- 1 csomag leveles tészta (a fagyasztottat olvaszd ki!)
- 1 piros paprika
- 1 kissebb vöröshagyma
- 1 mangó
- 125g makadám dió
- 1 evőkanál chili szósz (édes vagy csípős)
- 1 ek. citromlé
Elkészítés:
1. A hagymát és a paprikát vágd fel apró darabokra, pirítsd fel, majd öntsd le egy kevés
citromlével.
2. A levelestészták vágjuk fel kb 10x10 cm-es darabokra, majd kendd meg chili szósszal.
3. Törd össze a makadámdiót. Csomagold be egy ruhadarabba, majd addig tördeld, amíg elég
kicsi nem lesz.
4. Az összetört diót keverd össze a hagymás-paprikás-citromleves masszába, és minden négyzetnek
a közepébe tegyél egy kicsit belőle.
5. A megtöltött tészták sarkait hajtodasd be úgy, hogy egy mégkissebb kockát kapj.
6. Egy sütőpapíros (vagy kivajazott) tepsiben 15 percig kell, 180°C-on sütni, míg aranysárga
színe nem lesz.
A mangószeletekkel díszítheted a süteményedet, és kész is.
A makadámdióról:
A dió telítetlen zsírsavban, fehérjében, B-vitaminokban, kalciumban és vasban gazdag. Ezek
fákon teremnek. A külsejük kemény és vastag. A diók egy idő után lepotyognak a fáról, erről
tudjuk, hogy már érettek. Mielőtt még meghámoznánk, néhány hónapig hagyjuk pihenni.
|