Banános felfújtak (Ausztrál snack, 4 főre)
Hozzávalók:
- 2 érett banán
- 130g cukor
- 100g liszt
- 1/2 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csésze napraforgóolaj
- 1 teáskanál fahéj
- 2 teásnakán nugátkrém
Elkészítés:
1. Villával zúzd össze a banánokat, adj hozzá 10dkg (100g) cukrot és a fél kanál citromlevet.
2. Az eddigi banán-massát keverd bele a finom lisztbe.
3. Gyúrd bele a sima tésztába.
4. Melegítsd meg az olajat egy serpenyőben. Ha az olaj már elég forró, teszteld le. A tésztának
pár perc alatt kész kell lennie.
5. Az a legjobb, ha 2 teáskanállal próbálkozol.
6. Egyszerre max 6 felfújt legyen a serpenyőben, és folyamatosan figyeld, nehogy túlégjenek.
7. Kb. 3 perc a megengedett idő a serpenyőben, addig szép barnák, és ropogósak lesznek.
8. Vedd ki őket, és hempergesd meg fahéjban, és a maradék (kb. 30g) cukorban.
Extra tipp: A banános felfújtakat még melegen fogyaszd, és kenj rá nugátkrémet is - a sellők is így szeretik! |